Palnatoke Gruppe

Kontakt

Adresse: 

Svellehytten
Gl Amtsvej 2
3450 Allerød

Palnatoke

Palnatoke Gruppe

Palnatoke gruppe er en ren pigegruppe, som startede op i 1949. Det var en forældre der synes at der skulle være spejdere i Allerød. Nu over 60 år og en sammenlægning af drenge- og pigespejderne, efter er vi stadig piger og ca. 80 af dem. Hos Palnatoke ser vi det som en stor fordel at vi kun er piger. På den måde bliver vores spejdere f.eks. aldrig fristet til at lade drengene tage det tunge arbejde. Vi mener selv at vi har nogle seje tøser hos Palnatoke som kan klare alle de udfordringer spejderlivet byder på.

Vi holder til i Svellehytten, Gl. Amtsvej 2. Vores dejlige hytte er bygget af forældre, da der i sin tid kom flere og flere piger der ville være spejdere. Hytten har to store rum hvor mikroer, blåmejser og spirer holder til. De store spejdere har deres egne patruljelokaler. Hytten ligger perfekt i nærheden af bymidten og skoven. På grunden rundt om hytten er der plads til både at slå telte op og lave pionerarbejde.

Sammen med drengespejderne hos 1.Lillerød har vi weekendhytten 'Bøgevang', som vi bruger til ture og endagsarrangementer, se mere her: http://bogevang.spejder.dk/

Vi afholder i gruppen alle de traditionelle spejderdage, såsom Tænkedag og Spejderdagen (Gl. Skt. Georgsdag). Derudover har vi vores egne lodsedler, som vi sælger op til jul, hvor man kan vinde en lækker julekurv. Til jul kan man også se Palnatokes piger i bymidten, dog forklædt som smånisser. Vi går hver 1. søndag i advent i nisseoptog sammen med tamburkorpset ned til ’øen’ hvor vi sammen med byens borgere og borgmesteren tænder det store juletræ.