Spildop

Spildop

 

Spildoparbejde

En del af at være forældre til en spejder i Palnatoke

 

Her kan du læse om hvad Spildop er, hvilke opgaver det omfatter, hvordan du deltager og hvad Palnatoke får ud af dit arbejde med Spildop.

Hvad er Spildop?

Indsamling, sortering og gensalg af genbrug i Allerød, hvor indtjeningen fordeles mellem de spejdergrupper og idrætsforeninger, der deltager i arbejdet.

Hvad er gevinsten?

Palnatoke får en del penge for vores arbejde, de penge bruger vi på at dit barn får en god spejderttid med spændende aktiviteter inklusive til ture og lejre, samtidig med at kontingentet for at gå til spejder, kan holdes på et rimeligt niveau.

Hvilke opgaver er der?

NB! Til ALLE opgaver findes der detaljerede skriftlige arbejdsbeskrivelser, som man får, når man har den pågældende opgave

Se datoer og tilmeld i menuen til højre. Tilmelding kan også gøres ved at skrive til spildopkoordinator Anne Tandrup på Spildop [at] palna [dot] dk.

Spildopindsamling – 11 lørdage om året

Palnatoke Gruppe har en Spildoprute på Tingvej, Tingstedet, Kirsebærgården, Askevangen, Cedervangen, Enevangen og Ligustervangen hvor vi indsamler aviser, pap, flasker og genbrugsting som tøj, møbler, cykler, elektronik m.v. normalt den anden lørdag i måneden.

Et hold til spildopindsamling består af en chauffør og 2 medhjælpere. Indsamlingen begynder kl. 9:00 ved Engholmkirken og Palnatokes rute plejer at være afsluttet ved frokosttid, chaufføren skal beregne tid til at afhente bilen kl. 8 hos EuroCar i Hillerød og derefter hente bure på genbrugspladsen i Vassingerød. Hvorefter du mødes med resten af holdet kl. 9:00 ved Engholmkirken. Bilen er en lille lastbil, der kan køres på almindeligt kørekort. Bilen afleveres samme dag i Hillerød - Hvis den først afleveres søndag koster det Palnatoke en ekstra dags billeje!

Ca. 1 uge inden spildopturen modtager du nærmere information om arbejdsgangen mv. Samt navne og telefonnumre på dem du skal være sammen med på turen

Medhjælpere: Kan både være voksne og de store spejdere fra Troppen og Klanen

Mikroer/Mejser/Spire: Er SUPER velkommen til at deltage sammen med deres voksne.

HUSK!! Tag fornuftigt arbejdstøj på, der er afstemt efter vind og vejr. Husk også solidt fodtøj samt havehandsker - gerne strikhandsker med knober, så det er nemmere at tage fat i aviser osv.

Frokost bliver serveret på indsamlingspladsen i forbindelse med en tømning af lastbilen.

Slusetømning

På kommunens genbrugsplads i Vassingerød er der et rum (Slusen), hvor borgerne kan stille ting til Spildopmagerne, der egner sig til genbrugssalg. Disse ting skal sorteres og fordeles i en bagvedliggende hal. Et hold til slusetømning består af to voksne (eller 1 voksen og 1 trop spejder), det tager ca. 2 timer at tømme slusen en lørdag eller søndag, på hverdage 1- 1½ time. Genbrugspladsen lukker kl. 18:00 alle dage og slusen skal være tom, når genbrugspladsen åbner næste morgen. Slusetømningsholdet bestemmer selv hvornår de vil udføre arbejdet, men det vil være oplagt at gøre det lige op til kl. 18 eller umiddelbart efter kl. 18. Man får adgang til området med en nøgle der udleveres af spildopkoordinatoren.

Mikroer, Mejser og Spire er SUPER velkommen til at deltage sammen med deres voksne

Flasketømning

Efter hver spildopindsamling skal de kasser der er brugt til indsamling af flasker og andet genbrugsglas tømmes, så kasserne kan genbruges til næste indsamling. Selve kasserne løftes af en gaffeltruck, men der skal spændes løftebøjle på hver kasse, den skal afmonteres efter tømning. Kasserne, der er opbygget af Europapaller med påsatte trærammer, skal skilles ad. Arbejdet tager ca, 2 timer og foregår en hverdagsaften mellem 18 og 21, afhængigt af truckføreren. Der skal bruges 4 voksne, man skal huske kraftigt fodtøj og arbejdshandsker, medbring evt. også høreværn. Det er ikke et arbejde, der egner sig til at have spejderne med til.

Paptømning

På indsamlingsdagene skal der bruges en person, der hjælper til med at læsse det indsamlede pap op i en stor pappresser, arbejdet foregår kl. 10-14 og udføres sammen med en af genbrugspladens faste medarbejdere. Det er ikke et arbejde, der egner sig til at have spejderne med til.

Oprydning på indsamlingspladsen efter spildopindsamling

Arbejdet består i oprydning af flyvske aviser og andet der ligger og flyder. Det tager maksimalt 2 timer for 2 personer (1 voksen og 1 spejder/barn). Arbejdet udføres sidst på indsamlingsdagen ca. 13-15, så der er rydet når den sidste bil er tømt.

Rengøring på Gladgården

Rengøring af opholdsområderne på Gladgården (ikke salgsområderne), det tager ca. 2 timer for 2 voksne (eller 1 voksen + 1 tropsspejder). Rengøringen skal klares i løbet af ugen mellem onsdag og søndag, det aftales i gruppen hvornår.

Parkeringshjælp i forbindelse med salg på Gladgården

I forbindelse med tirsdagssalget på Gladgården kommer der mange biler (ca. 200), som parkeringsvagt sørger man for at de bliver parkeret mest hensigtsmæssigt. Der skal bruges 2 personer, man skal være minimum 18 år og medbringe en lygte og evt. en trafikvest (trafikvest kan også lånes på Gladgården). Arbejdet foregår kl. 18:00 til 19:30

 

Ekstra bonus

En lille sidegevinst for deltagelsen er, at de børn hvis forældre deltaget i spildoparbejde inden for det seneste år får en gratis tur til Bonbonland i september måned.

********

Vi glæder os til jeres tilmelding og håber at I alle vil være med til at bidrage til denne vigtige ting for Palnatoke. Husk at det blot drejer sig om en enkelt dag pr år.

Med venlig hilsen

Ledere, Gruppestyrelse og Spildop-koordinator i Palnatoke